Време за готвене: 35 минути
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
4 яйца
125 гр. масло
1 1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
1 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
1 бурканче шипков мармалад (конфитюр от плодове)
Начин за приготвяне:Яйцата се разделят белтъци от жълтъци.
Жълтъците се бият до побеляване с 1 ч.ч. захар.
Маслото се оставя да омекне и се бърка с яйцата.
Изсипва се млякото, брашното, бакпулвера и ванилията и се бърка леко.
Изсипва се в тава намазана с масло и се пече на умерена фурна до порозовяване.
Изважда се и се маже с мармалада и най-отгоре се изсипват разбитите на сняг с 1/2 ч.ч. захар, белтъци .
Слага се отново във фурната да се запекът белтъците до златисто.